OBNE

OBNE 2013

OBNE2013aOBNE 2014

OBNE2014

Oulun Biokemistiseura ry:n jo toisen kerran järjestämä ”Oulu Bioscience Networking Event” kokosi Oulun yliopistolle yli sata bioalan ammattilaista ja opiskelijaa niin tutkimuslaitoksista kuin yrityksistä. Tapahtuman tavoitteena oli lisätä alan toimijoiden verkostoitumista, tehdä yritysten toimintaa tutummaksi sekä keskustella ajankohtaisista teemoista.

Tilaisuudessa Admescope Oy, Biotech Start-up Management Oy, Paras Biopharmaceuticals Finland Oy ja Polestar.fi –projekti kertoivat toiminnastaan.

Tapahtumassa pohdittiin Oulun bioalan tulevaisuuden näkymiä paneelikeskustelun muodossa. Siinä osajanottajina olivat Kalervo Hiltunen Biocenter Oulusta, Noora Jansson ja Tuula Palmen Business Oulusta, Juhani Lahdenperä Biotech Start-up Management Oy:stä, Leila Risteli Medical Research Center Oulusta sekä Marko Sankala Sigma-Aldrich Ltd:stä.

Oulun vahvuuksina nähtiin eri toimijoiden yhteistyö, monitieteisyys, IT-osaaminen, vahva perustutkimus, avoin mieli ja riskinottokyky.  Opiskelijoiden mukaan ottamista erilaisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin pidettiin tärkeänä.

Panelistit rohkaisivat niin perus- kuin jatko-opiskelijoita kontaktoimaan aktiivisesti yrityksiä ja hankkimaan tarvittavia työelämätaitoja kuten esimerkiksi projektinhallinta- ja myyntiosaamista. He kannustivat jokaista erilaistumaan itselle mieluisille osa-alueille ja näin löytämään oman paikkansa alalta.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä BioBio-seuran, Biocenter Oulun, Business Oulun, Kemianteollisuus ry:n, Luonnontieteiden akateemiset ry:n ja Medical Research Center Oulun kanssa.

Luonnontieteilijä 2/2015, Teksti Maarit Jokela

http://www.luonnontieteilijalehti.fi/artikkelit/2015/2/Oulun_bioalan_toimijat__pohtivat_tulevaisuudennakymia

OBNE 2015

OBNE2015OBNE 2016

obne-posteri-final-version-2016-a3